Arve Hålands Cajun Gumbo

Arve Hålands Cajun Gumbo

En av Norges best skjulte skatter

ENDELIG skal Blues in Hell skal vi få lov til å presentere et av Europas beste band i sjangeren Cajun- og Zydeco musikk. Og hold dere fast - gutta kommer frå Bergen, Norges udiskutable musikkhovedstad. Arve Håland er en ekte bandleder som skriver det meste av bandet sitt repertoar. Han spiller selv det spesielle 10 knappers, diatoniske Cajun trekkspillet og mandolin. Arves musikk bygger på tradisjonell cajun/zydeco fra de Fransktalende distriktene rundt sumpene i Louisiana, men med personlige løsninger som gjør låtene særegne. Han har vært på uttallige turer til Louisiana og har bl.a. spilt på USA’s største Cajun festival ”Festival Acadiens et Creole” og deltatt i flere «live» TV og radio show.

Starten på musikkkarrieren til Arve går tilbake til slutten av 60-talet, da han spilte trekkspel i det legendariske bandet ”Hole in The Wall”. Han var også medlem av ”Cajun du Nord”, og har hele 30 plateinnspillinger bak seg. Håland startet «Arve Hålands Cajun Gumbo» i 1993 og bandet har etterhvert utviklet seg til å bli en festivalfavoritt, og spillar fast på mange av de største festivalane i Europa.

Arve har samlet de beste rootsmusikerne i Bergen og sørg nå endelig for ikke å gå glipp av dette fantastiske Norske bandet.  Det svinger og gynger så kraftig til tider, at dansegulvene gjerne rister i ren abstines i ukesvis etter deres konserter.

Bandet består av:

Arve Håland, trekkspill & mandolin

Dag Atle Håland, gitar & vokal,

Roald Gilje, vaskebrett.

Aksel Fjæra, bass & vokal

Morten Bergstrøm, trommer

Sist redigerttirsdag, 23 juni 2015 10:42