Bill Booth & Bill Troiani

Bill Booth & Bill Troiani

Bill Booth og Billy T skaper sammen et rikt og variert lydbilde på scenen, med tostemt sang, bass,  gitar og fele. Uttrykket er elegant og presist ut til fingerspissene når de spiller roots musikk med folklorisk klangbunn og rå og tung countryblues. Undertegnede hadde gleden av å høre disse to karene på Kaffeslaberaset i Steinkjer i juni.

Bill Troiani vant Spelemannsprisen i genren blues i 2010 med albumet L.O.V.E med sitt band Billy T Band. Låtskriveren, bassisten og sangeren er opprinnelig fra New York og han har turnert i mange år med Tom Russel Band. Han har spilt med berømtheter som Lightning Hopkins, Eddie Kirkland og Nancy Griffith og her hjemme med bl.a Vidar Busk og Amund Maarud. På Blues in Hell spiller han i tillegg sammen med mannen bak soulstemmen - Jørn Hoel.

Amerikanske Bill Booth sin femte utgivelse, New Land, mottok terningkast 5 i elleve norske aviser da den kom ut. Materialet til plata ble til da han reiste samme rute som de norske utvandrerne, da de reiste fra hjemlandet for å søke lykken i det forjettede land Amerika. På 80-tallet delte han scene med mange av USAs kjente roots og blues musikere på New York’s famed Lone Star Cafe inkludert Levon Helm og Rick Danko fra The Band, Bobby Bare, James Cotton, Willie Nelson og Hank Williams Jr. Her hjemme, for utenom egne utgivelser og konserter, har Booth bidratt på et stort antall innspillinger og scener med flere av Norges mest kjente rock og roots artister inkludert CC Cowboys, Steinar Albrigtsen og Åge Aleksandersen.

På Blues in Hell får vi servert historier fra Booths to siste plater inspirert av norske emigranter i USA og materiale fra Troianis siste to blues plater, som begge fikk spellemannspris både i 2010 og 2012. Vi kan vente oss en musikalsk blanding av blues, country, cajun og hillbilly.

 

Torhild Grøtte 2015