Reidar Larsen w/FRIENDS

Reidar Larsen  w/FRIENDS

“Lansering av nytt studio album”

«Mr. Blues» er tilbake med nytt album på norsk

Mr. Blues" er tilbake og klar med sitt oppfølger album på norsk – et album som har fått tittelen «Blåtoner fra Bakrommet». Blues in Hell er stolte av at "Norges ukronede blueskonge" Reidar Larsen lanserer sitt andre Norskspråklige album på Hell Stasjon.

Selv forteller Reidar Larsen at også denne produksjonen har tatt lang tid, men at han er svært fornøyd med resultatet. Som leveregel blander alltid Reidar «beslektede” sjangere som gospel, New Orleans-tradisjonen(e), blues, boogie woogie, diverse andre Louisiana-uttrykk, ”sørstatsrock”, soul og jazz – kort sagt det vi kan kalle afro-amerikanske musikkuttrykk særlig fra sørstats-regionen i USA. Å blande dette med tekster på Stavanger-dialekt funker som fjell.

De fleste av låtene er innspilt i eget studio og Larsen har hatt mange gode venner innom for å bidra. Og nettopp ordet«venner» er stikkordet for konserten under årets festival.

Reidar inviterer til en himmelsk lapskaus med mange forskjellige musikere og bare den som er tilstede får ta del i denne garantert magiske opplevelsen.

Reidar Larsen ble født i Oslo i 1955, flyttet til Stavanger 5 år gammel og har bodd der siden. Som sønn av en pianobygger/-tekniker/-stemmer var det vel nærmest naturlig å ta pianotimer fra ca. 7 års alderen. Dette la fundamentet for å bli med på banddannelse på ungdomsskolen omkring 1968, og første "offisielle" spillejobb i Stavanger 17. mai 1970. På denne tiden ble også en særlig interesse for bluestradisjonen vekket, først gjennom engelske bluesbaserte band, og etterhvert gjennom anskaffelsen av "svarte amerikanske" plateutgivelser. Deretter fulgte diverse band innen både pop, rock og dansemusikk, og perioder som både halv- og helprofesjonell musiker. For eksempel ble året 1974 preget av første plateinnspilling med pop- og dansebandet Staccato, samt medvirkning til oppstarten av Stavangerensemblet.

I dag snakker vi om 15 egne albumutgivelser, hvorav tre registrerte gullplater, medvirkning på en rekke andre utgivelser og ca. 100 konserter årlig gjennom mange år. Reidar er blitt en moden mann som fylte 60 år her i vinter, så vi må jo selvsagt synge bursdagssangen for Blues in Hell venn nr. 1.

Ikke gå glipp av denne konserten – den blir garantert snakket om lenge lenge etterpå!!

 

Kjell Inge Brovoll 2015

 

 

Sist redigertlørdag, 27 juni 2015 18:01