Diz Watson & Tony Uter

Diz Watson & Tony Uter

Piano & Conga Duo-Strongest There Is

Diz Watson

Første gang jeg hørte Diz for, var gjennom albumet ”Blue Coat Man” som kom i 1982. Der lagde han et fyrverkeri av Eddie Boyds klassiker, og albumet ble kåret til ”Best Rock’n Roll & Blues Album of the Year” av den engelske pressen.

Diz er født i Sør-Afrika, nærmere bestemt i Port Elisabeth i 1948. Familien flyttet til Yorkshire i England i 1960, og den svære mannen ble tidlig hektet på pianoblues da foreldrene hadde meterlange hyller med plater av boogie woogie-giganter som Fats Waller og Albert Ammons. På 1970-tallet møtte Diz mannen som skulle bli hans største inspirasjonskilde, Champion Jack Dupree. De utviklet et nært og varmt vennskap som varte helt til Jack døde i sitt hjem i Hannover i Tyskland i 1992. På 1960- og 70-tallet hadde Diz sitt eget band, og turnerte ofte sammen med navn som John Mayall, Alexis Korner og Big Jay McNeeley. Han har også turnert med og åpnet show for et annet forholdsvis kjent band fra London, nemlig The Rolling Stones. Diz er også en nær venn av Dr. John og har flere ganger delt scene med ham.  Diz Watson er rangert som en av de aller største i sin sjanger, og er en eksepsjonell eksponent for New Orleans-stilen som er en blanding av r&b, barrelhouse, boogie woogie og rock’n roll.

Diz er en person som man lett blir glad i, og hans intelligente og tørrvittige engelske humor har gledet oss i mange år. Derfor gleder vi oss til å møte ham igjen også denne gang. Good ol’ 67 årige Dizzie er fortsatt i slag …

 

Tony Uter

En av de aller mest respekterte congas spillere i verden tar turen sammen med Diz til Blues In Hell. Tony fylte 86 år i vår, men er still going strong og coolere en noen gang. Tony Uter er født og oppvokst på Jamaica og var fast medlem av bandet til Bob Marley i over 15 år. Han har også spilt sammen med Jazz Jamaica og legendariske Ronnie Scott. Tony bosatte seg og stiftet familie i London tidlig på 1960 tallet og jobbet bl.a som fast dørvakt på jazzklubben Ronnie Scott’s i Soho, samt at han spilte utallige konserter sammen med Alan Haven på klubben Bulls Head mot slutten av 60-tallet og utover 70-tallet, før han traff Bob Marley. Uter har medvirket på over hundre plateinnspillinger og du finner hans navn på platene til jazz ”masters” som Robin Jones, Ray Russel og den Brasilianske gitarguruen John Pizzarelli. Vi gleder oss til å se Tony igjen – han skaper alltid et smil om munnen til de har rundt seg og du verden for en rytme mannen fortsatt har i kroppen. 

Diz & Tony skal nok en gang gjøre en rekke minikonserter i Stjørdal i festivaluka.