Rev. Billy C. Wirtz (FLORIDA, AMERICA)

Rev. Billy C. Wirtz  (FLORIDA, AMERICA)

Sit down blues piano comedian

Gled dere folkens for dette er galskapens yppersteprest.

Billy startet tidlig sin interesse for komedie og gjennom gode kontakter i sin egen familie kom han i kontakt med folk som enda holdt liv i den gamle medicin show tradisjonen. Dette var omreisende mennesker som kombinerte komedie og musikk, sort sett i blues, jazz og gospel tradisjonen. Billy startet å spille gitar i en alder av 10 år og hadde fra dag en` mye av disse elementene med i sine opptredener da han var med i flere danseband som ungdom. Han fikk jobb i en platebutikk Washington og det var her han for alvor møtte den blå musikken.

En gang sent på 1970 tallet ble han invitert til Chicago av selveste Sunnyland Slim, og da var mye gjort, pianoet ble hans følgesvenn videre på veien.

Hans første album kom i 1982 og bare tittelen på plata «Salvation Through Polyester» gjorde at mannen ble mer kjent i USA.  Siden den gang har Rev. Billy C. Wirtz vært innom svært mye rart, alt fra å være manager for en kvinnelig «wrestler» - til egne radioprogram, utallige turneer, flere brutte ekteskap, etablering av en humor kirke som fikk navnet «The First House Of Polyester Worship. Som en journalist i en Florida avis skrev. «Billy er spinn hakke gærn – men styrtelig morsom og god» - Hvem etablerer aktiviteter og organisasjoner som: «Horizontal Throbbing Teenage Desire», «Our Lady Of The White Go-Go Boot», «Lord Of The 40-Watt Undulating Bubbling Lava Lamp Apocalyptic», «No Pizza Take-Out After Twelve», «Shrine Of The Rick Flair ‘WOOOO’» & «Rasslin' Jeezus»?

KUN Rev. Billy C. Wirt gjør det.

De seneste årene har han skrevet og utgitt to bøker, «Sermons & Songs» & «Red Headed Geek with Holy Macro Books» som begge har fått stor oppmerksomhet i USA.

Billy bor nå i nærheten av Tampa i Florida og i tillegg til turnering med kofferten full av stadig nye verbale sprell, har han sitt eget morgen radioprogram på WMNF i Tampa.

Blues in Hell er lykkelig som bare det for å kunne ønske denne helsprøe mannen velkommen til Hell.

Jeg har personlig overvært flere konserter med denne gale mann – og tro meg mine venner, dette er så sprøtt at du vil ikke gå glipp av det.

Kjell Inge Brovoll