Chris Powers

Chris Powers

Vinylmannen fra Rochdale, England er tilbake

For mange år siden spilte undertegnede sammen med Jolly Jumper for første gang på The Great R&B Festival i Colne, England. Mellom hver artist kom en godt voksen mann med fargerike dresser og fancy hatter på scenen for å introdusere den neste artisten. Årene gikk, og det ble mange besøk i Colne. Hver gang møtte vi mannen med de fargerike dressene, og ble etter hvert godt kjent med Chris Powers, eller ”the vinyl DJ” som han kalles. Han spiller nemlig kun 45-singler av ekte vinyl, og han spiller kun blues/soulbasert musikk.

Chris Powers har en enorm kunnskap om det han driver på med. Han har vært med i det engelske blå miljøet siden 1960-tallet, han har møtt de store stjernene og han er en mann som spiller rett musikk til rett tid. Og bare gammeldagse singelplater. Chris kjenner det engelske bluesmiljøet som sin egen bukselomme, det samme med det amerikanske. Han har en enorm platesamling hjemme i Rochdale, og plukker bestandig ut det beste når han skal besøke Blues In Hell eller andre festivaler.

I dag bruker dj-er ofte musikk fra MP3-spillere eller datamaskiner. Det er ikke dj-ing, ler Chris. – En discjockey skal spille vinyl, og helst kun 45 singelplater. Chris Powers er nok en gang på tur til Hell, og vi gleder oss. Chris er en ekte engelsk gentleman som elsker å prate og kommunisere med folk. Han er 110 prosent proff i alt han foretar seg, og han er her for å glede publikum med sin enorme vinylsamling. Møt opp på en av hans mange opptredener i Vertigo bar på Scandic Hell gjennom festival uka – mannen er unik. Bare vent og hør.

 

Jan Erik Moe