Han er årets blueskunstner

Han er årets blueskunstner

Douwe Boschma (45) har en helt unik maleteknikk. Fra det han selv kaller «kaos» skaper han figurative bilder, helst med mennesker som motiv.

– Teknikken min er kaos. På nært hold ser bildene mine helt kaos ut, men når man kommer litt lenger unna, ser man at alt kaoset gir en helhet og blir noe figurativt, sier Douwe Boschma.

– Dette er en unik teknikk som bare du bruker?

– Jeg har ikke sett det hos noen andre, nei.

Ble oppdaget

Kunstneren kom flyttende fra Amsterdam til Skatval for ti år siden, og etter noen år med pause i malingen, tok han fram pensel, penner og kullstift igjen for to år siden.

– Jeg har hatt en pause på 13 år fra malingen og tegningen. Men for drøye to år siden startet jeg opp igjen. Siden det har jeg vært med på en utstilling hos Selbutrykk, der jeg også jobber som grafisk designer, og så har jeg vært med på en kunstkafé på Lokstallen.

– Og det var der du ble oppdaget?

– Ja, du kan si det sånn. Det var på kunstkafeen i mai at jeg første gang ble spurt om jeg kunne tenke meg å være festivalkunstner.

– Hva synes du om å være årets blueskunstner?

– Det er veldig smigrende. Og for meg er det en stor og fantastisk sjanse til å få vist meg fram

Liker mennesker

Bildene kunstneren vil vise fram på bluesfestivalen, er figurative med mennesket i fokus.

– Jeg liker å male og tegne mennesker. De har så mange uttrykk og så mye mystikk i seg.

Akkurat hvilke bilder som skal med i utstillingen på Hell er ikke klart ennå.

– Jeg er midt i en periode der jeg produserer mye nytt. Både malerier og tegninger, så vi får se hva som blir med på utstillingen til slutt.

– Hva er ditt forhold til blues?

– Jeg hører mest på jazz og gammel blues når jeg maler. Så for meg er det absolutt ikke feil å ha utstilling på en bluesfestival. Så får jeg se hvor mye av konsertene jeg rekker å få med meg, sier Douwe Boschma.

http://www.douwe.no/ 

Tekst og foto: Bjørn Fuldseth - Kilde