Ingunn Nesset er årets festivalkunstner for Blues in Hell

Ingunn Nesset er årets festivalkunstner for Blues in Hell

Under Blues in Hell stiller Nesset ut fotografier tatt i umiddelbar nærhet.

- Jeg ferdes mye i naturen, og bildene er kortreiste. Motivene er blant annet hentet fra Hegra, Skatval og Lånke, men ikke all bilder jeg skal stille ut er tatt i naturen. Det blir litt forskjellig, sier 54-åringen.

Mange drar nok kjensel på navnet Ingunn Nesset. Hun arbeidet i en årrekke som journalist i Stjørdalens Blad, og jobber nå som informasjonsmedarbeider for N.K.S. Veiledningssenter Midt-Norge i Stjørdal. På fritiden dyrker hun en stadig mer altoppslukende hobby.

- Jeg har alltid vært opptatt av bilder, og kjøpte meg et instamatikk kamera med kubeblits som 12-13-åring. Tidligere fotograferte jeg mye i embedes medfør. Nå synes jeg det er moro å holde på som hobbyfotograf. Jeg kaller meg fortsatt amatør, understreker hun.

Stiller ut 20 bilder

Som festivalkunstner for Blues in Hell blir bildene stilt ut i foajeen i Scandic Hell, og Nesset er nå i en utvelgelsesprosess.

- Jeg skal stille ut rundt 20 bilder, og som mange andre har jeg bildene på PC-en. Nå holder jeg på å velge hvilke fotografier jeg skal trykke til utstillingen, sier hun.

De fleste bildene som blir utstilt, er tatt med et profesjonelt kamera, men ikke alle.

- Noen av fotografiene er tatt med mobilkamera, noe som gir noen utfordringer. Samtidig er mobilkameraene i dag så gode, at resultatet blir bra. Jeg vet av fotografer som har hatt utstillinger med bilder kun tatt med mobiltelefonen, sier hun.

Som journalist var ordet verktøyet sammen med kameraet. Nesset innrømmer at det klør litt fingrene når hun jobber med fotografiene.

- Jeg liker å leke med ord, og på noen av bildene vil jeg lage poetiske tekster. 

Nesset innrømmer at det var stas å bli valgt ut som festivalkunstner.

- Det var helt uventet og jeg er ydmyk i forhold til å bli spurt om å bli festivalkunstner. Samtidig er det stas og spennende, og jeg ser på det som en opplevelse. Dette blir min første utstilling, og hvis noen liker bildene er det kjempehyggelig.

Tekst & Foto: Frank Skaufel